Filtrasyon Sistemleri
Filtrasyon sistemleri suyunuzun istenilen mikron hassasiyetinde arıtımını sağlayarak, askıdaki katı maddelerin gideriminde en etkili yöntemdir. Bununla birlikte medya filtrasyon sistemleri suyunuzda bulunan klor, renk, tat, koku veren eriyik gazların, organik maddelerin, bazı minarellerin ve ağır metallerin giderilmesi için de kullanılır.
- Multimedya Filtrasyon Sistemleri
- Aktif Karbon Filtrasyon Sistemleri
- Demir - Mangan Filtrasyon Sistemleri
- Arsenik Filtrasyon Sistemleri
Yumuşatma Sistemleri
Su yumuşatma sistemlerinin temel çalışma prensibi iyon değiştirme yöntemi ile suda sertliğe neden olan kalsiyum (Ca+²) ve magnezyum (Mg+²) iyonlarının sudan uzaklaştırılmasına yardımcı olmasıdır. Katyonik reçinede bulunan sodyum (Na+¹) iyonlarının, kalsiyum ve magnezyum iyonları ile yer değiştirerek gerçekleştirdiği uzaklaştırma işlemidir.
Deiyonizasyon Sistemleri
Deiyonize sular içeriğinde sadece H2O bulunduran tüm anyon ve katyonlardan uzaklaştırılmış pH derecesi 7 (nötr) olan sulardır. Deiyonize sularda iletkenlik 0 mikrosiemens daha hassas ölçümlerde 18 ohm değerlere sahiptir. Bu değerlerdeki sular saf ve bu değerlere en yakın sular safa yakın su olarak değerlendirlilir.
Dozajlama Sistemleri
Suda mevcut nitrit, demir, mangan gibi oksitlenebilen maddeleri oksitlemek ve bakteri, virüs gibi kirlilikleri ise dezenfekte etmek amacıyla çeşitli kimyasallar kullanılmaktadır. Dozajlama sistemlerimiz standart debi kontrolü ve redox kontrollü olarak dizayn edilmiştir. Dezenfekte edilecek kapasiteye göre pompa seçimi tarafımızdan yapılmaktadır. Dozaj Sistemleri Standart Tip, ORP Kontrollü ve Debi kontrollü modellerden oluşmaktadır
Ters Ozmoz Sistemleri
Klasik arıtım sistemlerinin yetersiz kaldığı sulara (denizsuyu, iletkenliği yüksek olan sular , kuyu suları vb.) uygulanan, suyun içindeki istenmeyen tüm mineralleri sudan ayıran, saf su eldesine yönelik membran filtrasyon işlemine Ters Ozmoz denilmektedir. Kimyasal tuzlara sahip olan yüksek konsantrasyondaki suyun %90-99 oranında arıtılarak saf suya yakın düşük konsantrasyonda su elde edilmesi için kullanılan sistemlerdir.
Ultrafiltrasyon Sistemleri
Ultrafiltrasyon sistemleri suyun kimyasal özelliklerine müdahalede bulunmadan suyun fiziksel özelliklerinde ciddi fark yaratır. Ultrafiltrasyon sistemleri ile suda bulunan askıda katı madde ve bulanıklık giderimi yüksek düzeyde sağlanırken belirli oranda renk giderimi de sağlanmaktadır. Ultrafiltrasyon sistemlerinin en önemli özelliklerinden birisi de suda bulunması muhtemel bakteri ve virüslerin tamamını giderebilmesidir.
Ultraviyole Sistemler
Ultraviyole sistemleri ile dezenfeksiyon, suya herhangi bir kimyasal veya oksidant ilave edilmeksizin mikroorganizmaların etkisiz hale getirilmesi işlemidir. Tüp benzeri cam bir kılıfın içine yerleştirilmiş ultraviyole lambası sayesinde cihaza giren suya dozajı ayarlı UV IŞINI verilir. Bu ultraviyole ışınları mikroorganizmaların DNA yapısını bozarak etkisiz hale gelmelerini sağlar. Bu şekilde ortalama % 99.9 oranında dezenfeksiyon verimi elde edilmektedir.
Evsel Su Arıtma Sistemleri
Şebeke suyu kalitesinin yetersiz kaldığı günümüz koşullarında evsel su arıtma sistemleri, şişe suyu kalitesinde su arıtımı yapmaktadır. Doğal kaynak suyu kalitesinde çay, kahve, yemek, içme suyu olarak kullanabileceğiniz sağlıklı ve temiz su sağlar. Genleşme tankı ve şık musluğu ile şişelenmiş su sipariş etmenize ve beklemenize gerek kalmaz. Düşük işletme maliyeti ile ekonomik sistemlerdir.
Biyolojik Arıtma Sistemleri
Biyolojik atık su arıtma ünitemiz evsel atıksuların arıtılmasında teknolojinin gelişmesiyle birlikte avantajlı hale gelmiş olan ve havalandırma ile çökeltimin aynı reaktör içinde gerçekleştirildiği ardışık kesikli reaktör prosesli olup evsel nitelikli atıksuların arıtılması amacı ile geliştirilmiştir.
Arıtılan atık suyun geri kazanımı istenilmesi durumunda mühendislerimiz tarafından projelendirilip bahçe sulama gibi durumlarda kullanılabilir.
Biyolojik Arıtma Sistemlerinin Kullanıldığı Alanlar;
- Tatil Köyleri
- Turistik Tesisler
- Fabrika ve Sanayi Kuruluşları
- Yazlık Siteler ve Villalar
- Köy ve Belediyeler
- Sosyal Tesisler
- Okul, Hastane ve Askeri Birlikler vb.
Kimsayal Arıtma Sistemleri
Kimyasal arıtmanın amacı, suda çözünmüş halde bulunan kirleticilerin kimyasal reaksiyonlarla çözünürlüğü düşük bileşiklere dönüştürülmesi ya da kolloidal ve askıdaki maddelerin yumaklar oluşturarak çökeltilmesi suretiyle giderilmesidir. Kimyasal arıtma içme suyu arıtımında ve endüstriyel atık su arıtımında kullanılır.
Kimyasal Arıtma Sistemlerinin Kullanıldığı Alanlar;
- Tekstil Fabrikaları
- Mezbahaneler
- Hastaneler
- Galvaniz – Kaplama Endüstrisi
- Alüminyum Fabrikaları
- Boya Fabrikaları
- Yağ Fabrikaları
- Petrokimya Endüstrisi
- Et Entegre İşletmeleri vb.
Fiziksel Arıtma Sistemleri
Atık su içerisindeki kirletici maddelerin fiziksel işlemlerle atık sudan alınması amacı ile kullanılan proseslerdir. Uygulamaları; ızgaralar, elekler, kum tutucular, yüzdürme sistemleri, çöktürme havuzları, dengeleme havuzlarıdır.
Yağ Tutucu Sistemleri
Yağ tutucu sistemleri, atık suya karışan atık yağların fiziksel arıtım ile yağı sudan ayırarak kanalizasyona ulaşımını engeller.